Як правильно вибирати субстрат (ґрунт) для рослин в горщиках

Універсальні та спеціалізовані субстрати , основні фактори при виборі субстрату, помилки і наслідки неправильного використання субстратів, критерії якості субстрату, субстрат і економіка квітникарства та декоративного садівництва
Andrij
Адміністратор сайту
Повідомлень: 71
З нами з: Нед березня 10, 2019 1:25 am
Звідки: Здолбунів
Контактна інформація:

Re: Як правильно вибирати субстрат (ґрунт) для рослин в горщиках

Повідомлення Andrij » Суб жовтня 12, 2019 12:15 am

Lila писав:
Вів вересня 10, 2019 12:23 am
Який субстрат використати для кімнатної азалії?
Для кімнатних азалій та інших рослин кислого ґрунту виготовляємо кислий субстрат в пакуванні 2,5 та 5,0 літрів. Готовий до використання торф'яний субстрат (грунт) "ДЛЯ АЗАЛІЙ" " в малому пакуванні призначений для вирощування в горщиках кімнатних рослин кислого ґрунту (азалія, антуріум, араукарія, гербера, гортензія (голуба), кала, кальмія, камелія, кипарис кімнатний, осоки й інші рослини, які вимагають низького вмісту кальцію в ґрунті).

Субстрат виготовляється на основі високоякісного верхового торфу з урахуванням фізіологічних потреб рослин кислого ґрунту. Містить всі необхідні для росту рослин поживні елементи. Оптимальний водно-повітряний режим і кислотність рН(Н2О) 4,5-5,0 , збалансований вміст макро- і мікроелементів створює ідеальне середовище для розвитку кореневої системи рослин. Більше http://kardash.com.ua/kardash-substrat-dlia-azalij.php

Andrij
Адміністратор сайту
Повідомлень: 71
З нами з: Нед березня 10, 2019 1:25 am
Звідки: Здолбунів
Контактна інформація:

Re: Як правильно вибирати субстрат (ґрунт) для рослин в горщиках

Повідомлення Andrij » Нед грудня 08, 2019 11:10 pm

Якщо забезпечений належний догляд, то рослини можуть бути вирощені в багатьох різних субстратах. Оптимальний контейнерний субстрат мінімізує витрати по догляду, необхідного для якісного виробництва рослин. Рослини можуть бути вирощені в поживних розчинах навіть взагалі без субстрату (гідропоніка), але розчин необхідно провітрювати і постійно поповнювати. Таким чином оптимальний контейнерний субстрат буде залежати від різновидів рослин або культурного сорту рослин, які вирощуються, розміру контейнерів, екологічних умов виробництва (типу іригаційного контролю, розподілу опадів, рівня солоності поливної води, сонячної інтенсивності і температури), характеристик і місця розташування ринків збуту, наявності готового субстрату або компонентів для його виготовлення.

Правильний вибір субстрату визначається кожною виробничою практикою вирощування рослин в контейнерах. Надзвичайно важливо щоб вибраний субстрат або виготовлений самостійно належним чином задовольняв потреби даної системи виробництва. Інвестиція в якісний добре підготовлений субстрат обернеться хорошими дивідендами швидкого росту рослин і їх якості. Додаткові витрати на коректування технології вирощування, боротьбу з хворобами і шкідниками - комахами через неправильно обраний контейнерний субстрат, можуть скласти в цілому до 200$ на кожен кубічний метр контейнерного субстрату за період виробництва. З ще більшими витратами можна зіткнутися внаслідок втрати на рослинах, або зменшенні якості рослин через невідповідний контейнерний субстрат. Доцільно купувати або виготовляти субстрат (середовище вирощування) який максимально пристосований до конкретної системи вирощування рослин.

Dok
Повідомлень: 81
З нами з: Нед квітня 07, 2019 10:30 pm

Re: Як правильно вибирати субстрат (ґрунт) для рослин в горщиках

Повідомлення Dok » П'ят грудня 13, 2019 1:02 am

Важливо розуміти, що ідеальної суміші на всі випадки не буває. Успіх або невдача з використанням конкретної суміші для контейнерних рослин залежить і від застосовуваної квіткарем агротехніки. Наприклад, якщо використається пориста суміш і полив рослини недостатній, то вони будуть страждати від сухості. А якщо використається важка суміш із рясним поливом, то рослина може загинути від перезволоження. Кожен квітникар може проаналізувати свої власні вимоги до суміші для наявних рослин і потім методом проб і помилок, створити ідеальну для своїх умов суміш. Але для більшості квітникарів простіше й надійніше використати покупні суміші, що добре зарекомендували себе на практиці в минулому.
Для комерційних виробників, торф - основа для більшості сьогоднішніх сучасних субстратів. Переглянете сторінки спеціальних журналів або проведіть Інтернет пошук. На сьогоднішньому ринку доступний широкий діапазон добавок для торфу. Усе від волокна кокосової пальми до відходів, що розкладаються мікроорганізмами (серед багатьох інших) представляє надзвичайно велике число можливостей, так що виробникам рослин і субстратів для їх вирощування необхідно вибирати між довірою до маркетингових ходів і досвіду виробників або вчитися на власних помилках. Інакше кажучи, тепер, більш ніж коли-небудь, виробники рослин та аматори повинні бути освідченими споживачами.

Відповісти