Прохання до адміністрації сайту

Ваші питання, зауваження, пропозиції щодо роботи сайту та форуму kardash.com.ua
Відповісти
Galia
Повідомлень: 8
З нами з: П'ят березня 15, 2019 12:01 am
Звідки: м. Ковель

Прохання до адміністрації сайту

Повідомлення Galia » Чет березня 21, 2019 12:06 am

Не знайшла на вашому сайті http://kardash.com.ua інформації, можливо поради як правильно поливати рослини в торфяних ґрунтах , або як ви їх називаєте торфяних субстратах. В мене проблема - грунт в горщику після пересадки не висихає вже більше місяця.

Kvitka
Повідомлень: 20
З нами з: П'ят березня 15, 2019 11:14 am
Звідки: Коломия

Re: Прохання до адміністрації сайту

Повідомлення Kvitka » Чет березня 21, 2019 12:29 am

Добре було б розібратися з темою ДРЕНАЖ . Дуже багато суперечливих рекомендацій в популярній літературі та в інтернеті. А квіти з магазину не мають ніякого дренажного шару і прекрасно виросли. То що ж робити?

Kateryna
Повідомлень: 16
З нами з: Вів березня 12, 2019 1:44 pm
Звідки: Тернопіль

Re: Прохання до адміністрації сайту

Повідомлення Kateryna » Чет березня 21, 2019 1:01 am

Бажано , щоб в обговоренні брали участь спеціалісти-професіонали.

Andrij
Адміністратор сайту
Повідомлень: 71
З нами з: Нед березня 10, 2019 1:25 am
Звідки: Здолбунів
Контактна інформація:

Re: Прохання до адміністрації сайту

Повідомлення Andrij » Чет березня 21, 2019 10:08 am

Слідкуйде за новинами на нашому сайті ПП Кардаш виробництво торфяних субстратів і грунтів http://kardash.com.ua/. Найближчим часом опублікуємо статтю - Все про правильний дренаж.

Іванна
Повідомлень: 16
З нами з: Сер квітня 10, 2019 12:12 am
Звідки: Івано-Франківськ

Re: Прохання до адміністрації сайту

Повідомлення Іванна » Сер квітня 10, 2019 12:21 am

Як профі КАРДАШ відносяться до компосту?

Andrij
Адміністратор сайту
Повідомлень: 71
З нами з: Нед березня 10, 2019 1:25 am
Звідки: Здолбунів
Контактна інформація:

Re: Прохання до адміністрації сайту

Повідомлення Andrij » Суб травня 11, 2019 11:30 pm

Іванна писав:
Сер квітня 10, 2019 12:21 am
Як профі КАРДАШ відносяться до компосту?
До компосту ПП Кардаш відноситься позитивно. Добавка якісного компосту в кількості 10% до 20% позитивно позначається на здоровї і рості рослин в торфяному субстраті. Проблема в тому де взяти якісний, безпечний та правильно приготовлений компост. В Україні завжди доступний і є якісний вермикомпост (біогумус). Радимо використовувати біогумус як добриво пролонгованої дії та постачальник корисної мікрофлори. А ще краще аеробний чай з біогумусу.
Взагалі тема компостів обговорюється на форумі "Замінники торфу і альтернативні субстрати" viewforum.php?f=11

Lara
Повідомлень: 10
З нами з: П'ят жовтня 25, 2019 11:02 pm

Re: Прохання до адміністрації сайту

Повідомлення Lara » Чет листопада 07, 2019 9:29 pm

На сайті багато корисного і цікавого матеріалу. Але чому так багато говорять про проблеми з торфом. Таке враження що використовуючи торф створюємо собі лише проблеми. Я трохи знаю Голандію яка вся покрита теплицями і рослини там вирощують в торфяних грунтах без будь яких проблем. Давайте поговоримо про те хороше, що дає торф :)

Юля Алєксєєва
Повідомлень: 12
З нами з: П'ят листопада 08, 2019 7:38 pm

Re: Прохання до адміністрації сайту

Повідомлення Юля Алєксєєва » Чет листопада 14, 2019 11:17 pm

Це питання до виробника - ПП Кардаш. Як правильно зберігати ваші торф і субстрати?

Andrij
Адміністратор сайту
Повідомлень: 71
З нами з: Нед березня 10, 2019 1:25 am
Звідки: Здолбунів
Контактна інформація:

Re: Прохання до адміністрації сайту

Повідомлення Andrij » Чет листопада 14, 2019 11:53 pm

Рекомендації ПП Кардаш щодо зберігання торф'яних субстратів

Торф і торф'яні субстрати - це натуральні продукти які містять від 80 до 96% органічної речовини. Врахуйте, що це живий ґрунт з мікробною активністю. При неправильному зберіганні органічна речовина може розкладатися, корисні мікроскопічні гриби і бактерії можуть загинути. Пакування можуть пошкоджувати миші і щурі. Щось вони там шукають взимку. Для забезпечення оптимальної якості субстратів і торфу протягом тривалого часу зберігання уникайте негативних впливів сонця, високої температури і дощу.
Рекомендуємо враховуватись наступних рекомендацій щодо зберігання:

1. Ніколи не зберігайтеся під прямими сонячними променями.
2. Якщо зберігаєте на вулиці, то захистіть піддони чорною плівкою від сонячних променів (стійкою до ультрафіолетового випромінювання).
3. Якщо можливо, зберігайте в приміщенні або під накриттям (захищено від сонця і дощу).
4. Бажано зберігати субстрати при температурі нижче 25°C.
5. Дотримуйтесь суворо правила “ First In, First Out ”. Це означає що придбаний першим продукт має бути використаний першим. (не складайте новий субстрат зверху старого).
6. Взагалі розмножувальні субстрати слід використовувати "якомога свіжішими" . Намагайтеся не зберігати субстрати більше 3 місяців в теплиці.
7. Гарантійний термін зберігання 2 роки. Це стосується пакування при правильному зберіганні. Термін агротехнічної придатності субстратів не обмежений. У разі тривалого зберігання проведіть хімічний аналіз і тест на проростання, наприклад, китайської капусти або крес салату (лабораторний контроль). Можливо варто перед використанням провести невеликий тест на ріст у теплиці ваших рослин. Це дозволить визначити, чи можна використовувати продукт без проблем.
8. Більше можна почитати статтю на нашому сайті « Как быстро необходимо использовать купленный субстрат?» http://kardash.com.ua/hranenie_substrata.htm

Ще декілька зауважень щодо зберігання торфу і субстратів:

1. При зберіганні субстратів на складах подбайте про захист від щурів і мишей, які на зиму полюбляють влаштовувати гнізда в ваших мішках. Один щур може пошкодити кілька десятків мішків.

2. Зберігайте субстрати в місцях, недоступних для дітей. Субстрати не містять шкідливих речовин, але якщо ви не хочете одного разу застати повний безлад в домі , покладіть мішки в недоступне для дітей місце. (Торф використовується як кормова добавка для тварин, але не варто експериментувати на своїх дітках).

3. Зберігайте торф і субстрати окремо від пального, мастильних матеріалів, отрутохімікатів, пестицідів. Торф і субстрати дуже добре поглинають ці речовини, а видалити їх складно, та навіть неможливо. Ваш ґрунт може стати фітотоксичним і шкідливим. (Наприклад, канадійці роблять з верхового торфу чудовий сорбент для нафтопродуктів CANSORB).

4. Якщо ви купили мішечок субстрату і не використали його весь, то обов'язково закрийте мішок, щоб субстрат не пересихав.

Відповісти