Город на підвіконні
-
- Повідомлень: 12
- З нами з: П'ят листопада 08, 2019 7:38 pm
Re: Город на підвіконні
Дуже добре що урожай зелені можна вирощувати в закритому приміщенні на сонячному підвіконня або на кухні, також на відкритому повітрі на балконі, веранда або в тіні будинку навіть не маючи садочка. Отримати легко засвоюваних вітамінів, мінералів і фитонутрієнтів, таких потрібних для здоров'я і які упаковані в симпатичні ніжні листочки з ароматом, кольором, текстурою, з максимумом живихь ферментів і поживних речовин.
Було проведено багато досліджень, які показали що мікрозелень містить значно вищі концентрації вітамінів і каротиноїдів, ніж їх аналоги в зрілих рослинах, хоча є великі відмінності серед 25 тестованих видів. У порівнянні з харчовою цінністю листя зрілих рослин, листя молодої зелені мають більш високою поживністю. Ці листочки перед подачею на стіл мають максимальну кількість поживних речовин. Вони мають злегка хрустку текстуру і можуть використані в якості гарнірів для додання аромату і гарного кольору.
Крім того існує багато сортів, які можуть після зрізання відростати і давати кілька врожаїв - фантастична здатність!
Це цікаво також дітям - це їжа яку вони плекали і вирощували самі. Діти мають можливість, щоб вивчити, звідкіля походить їхня їжа.
Було проведено багато досліджень, які показали що мікрозелень містить значно вищі концентрації вітамінів і каротиноїдів, ніж їх аналоги в зрілих рослинах, хоча є великі відмінності серед 25 тестованих видів. У порівнянні з харчовою цінністю листя зрілих рослин, листя молодої зелені мають більш високою поживністю. Ці листочки перед подачею на стіл мають максимальну кількість поживних речовин. Вони мають злегка хрустку текстуру і можуть використані в якості гарнірів для додання аромату і гарного кольору.
Крім того існує багато сортів, які можуть після зрізання відростати і давати кілька врожаїв - фантастична здатність!
Це цікаво також дітям - це їжа яку вони плекали і вирощували самі. Діти мають можливість, щоб вивчити, звідкіля походить їхня їжа.
Re: Город на підвіконні
Спокусливо! А я насіння для вирощування мікрозелені можна використовувати?
-
- Повідомлень: 12
- З нами з: П'ят листопада 08, 2019 7:38 pm
Re: Город на підвіконні
Люди, ми тут скоро почнемо писати кулінарні рецепти.
Але щоб робити салат треба виростити його з насіння.
Не всяке насіння однак безпечне для використання для мікрозелені і проростків. Я використовую тільки сертифіковане органічне або неочищене насіння. Уникаю вживання будь-якої їжі, вирощеної з насіння, яке може бути оброблене фумігацією або оброблене фунгіцидом.
Для вирощування на мікрозелень використовують поширені сорти овочів включають амарант, базилік, буряк, брокколі, капуста, селера, мангольд, кервель, коріандр (кінза), капуста, кольрабі, салат, гірчицю, петрушку, горох, редис, ракета (руколи), шпинату і щавлю і не обмежуються цим! Дуже просто і смачно виростити соняшник, гречку, кукурудзу, пшеницю та ячмінь. Гарбузові дають хороше листя але гірке. Їх варто вирощувати в темноті.
Для того, щоб мати постійний запас зелені, сіють мало але часто кожні 5-7 днів. Якщо ви вирощуєте невелику кількість в лотку, ви можете поставити його з готовими до збору рослинами в холодильник, це дозволить зберегти їх свіжими і хрусткими протягом декількох днів. Потім стрижіть коли потрібно!
Я вважаю за краще, щоб поїсти свіжу мікрозелень в сирому вигляді через їх ніжну текстуру і поживність.
Але щоб робити салат треба виростити його з насіння.
Не всяке насіння однак безпечне для використання для мікрозелені і проростків. Я використовую тільки сертифіковане органічне або неочищене насіння. Уникаю вживання будь-якої їжі, вирощеної з насіння, яке може бути оброблене фумігацією або оброблене фунгіцидом.
Для вирощування на мікрозелень використовують поширені сорти овочів включають амарант, базилік, буряк, брокколі, капуста, селера, мангольд, кервель, коріандр (кінза), капуста, кольрабі, салат, гірчицю, петрушку, горох, редис, ракета (руколи), шпинату і щавлю і не обмежуються цим! Дуже просто і смачно виростити соняшник, гречку, кукурудзу, пшеницю та ячмінь. Гарбузові дають хороше листя але гірке. Їх варто вирощувати в темноті.
Для того, щоб мати постійний запас зелені, сіють мало але часто кожні 5-7 днів. Якщо ви вирощуєте невелику кількість в лотку, ви можете поставити його з готовими до збору рослинами в холодильник, це дозволить зберегти їх свіжими і хрусткими протягом декількох днів. Потім стрижіть коли потрібно!
Я вважаю за краще, щоб поїсти свіжу мікрозелень в сирому вигляді через їх ніжну текстуру і поживність.
Re: Город на підвіконні
Мікрозелень стала популярною близько 20 років тому, коли кілька модних кухарів Каліфорнії почали ростити і використовувати її, щоб додати "шику" до своїх гарнірів і салатів. Ця популярність продовжує зростати, мікрозелень назвали одною з найгарячіших нових продовольчих тенденцій в ресторанах.
Ця популярність створила стійкий попит на таку мікро-культуру, і зробила її одною з кращих нових культур для міських фермерів, оскільки для вирощування вона займає дуже мало місця в приміщенні або на відкритому повітрі. Можливо мені варто подумати , чи не почати міську ферму з мікрозелені?
Ця популярність створила стійкий попит на таку мікро-культуру, і зробила її одною з кращих нових культур для міських фермерів, оскільки для вирощування вона займає дуже мало місця в приміщенні або на відкритому повітрі. Можливо мені варто подумати , чи не почати міську ферму з мікрозелені?
Re: Город на підвіконні
З ЧОГО ПОЧАТИ?
Якщо ви хочете почати з найпростішого, то почніть з пшениці. Але є набагато смачніші варанти:
• Червоний салат - багатий калієм, червона капуста має залізо, магній, фосфор, калій, кальцій, цинк.
• Горох - горох це хороше джерело вітаміну В6, ніацину, вітаміну В2, вітаміну С, білка, магнію, заліза.
• Базилік - свіжий базилік має тонкий перцевий аромат, а смак також можна охарактеризувати як злегка солодкий. Також у базиліка є чудовим джерелом вітаміну К і марганцю.
• Рукола - містить потужні антиоксиданти, здатні зменшити запалення і знизити ризик виникнення певних хронічних захворювань.
• Крес-салат - збагачений більш ніж 19 найважливішими вітамінами та мінералами, крес-салат - це суперпродукт із характерним ароматом.
• Буряк - буряк має особливий вид солодкого, земляного аромату і це хороше джерело вітаміну В6, вітаміну С, магнію, фолатів, калію та харчових волокон.
• Капуста - капуста має найбільшу кількість антиоксидантів, а також чудове джерело кальцію, вітаміну В6, клітковини та магнію.
Посіявши кілька видів мікрозелені, ви побачите, що різні сорти дають чудовий асортимент м’яких та пряних смаків та привабливий набір кольорів та текстур.
Якщо ви хочете почати з найпростішого, то почніть з пшениці. Але є набагато смачніші варанти:
• Червоний салат - багатий калієм, червона капуста має залізо, магній, фосфор, калій, кальцій, цинк.
• Горох - горох це хороше джерело вітаміну В6, ніацину, вітаміну В2, вітаміну С, білка, магнію, заліза.
• Базилік - свіжий базилік має тонкий перцевий аромат, а смак також можна охарактеризувати як злегка солодкий. Також у базиліка є чудовим джерелом вітаміну К і марганцю.
• Рукола - містить потужні антиоксиданти, здатні зменшити запалення і знизити ризик виникнення певних хронічних захворювань.
• Крес-салат - збагачений більш ніж 19 найважливішими вітамінами та мінералами, крес-салат - це суперпродукт із характерним ароматом.
• Буряк - буряк має особливий вид солодкого, земляного аромату і це хороше джерело вітаміну В6, вітаміну С, магнію, фолатів, калію та харчових волокон.
• Капуста - капуста має найбільшу кількість антиоксидантів, а також чудове джерело кальцію, вітаміну В6, клітковини та магнію.
Посіявши кілька видів мікрозелені, ви побачите, що різні сорти дають чудовий асортимент м’яких та пряних смаків та привабливий набір кольорів та текстур.
Re: Город на підвіконні
Після кількох спроб ви помітите, що мікрозелень дуже легко вирощувати, і вона дуже дешева порівняно з ціною в місцевому продуктовому магазині.
Після збору врожаю додайте її у змішані салати, коктейлі, бутерброди або холодні супи. Будьте творчі та експериментуйте з різними сумішами, додаючи сорти, які вам найбільше подобаються. Вирощування мікрозелені у контейнерах в домашніх умовах це цікаве захоплення , яке сподобається і дорослим, і дітям.
Після збору врожаю додайте її у змішані салати, коктейлі, бутерброди або холодні супи. Будьте творчі та експериментуйте з різними сумішами, додаючи сорти, які вам найбільше подобаються. Вирощування мікрозелені у контейнерах в домашніх умовах це цікаве захоплення , яке сподобається і дорослим, і дітям.
Re: Город на підвіконні
Привіт!
Перед цим постом я краєм вуха чула про це, але мене не зацікавила мікрозелень. Але тепер я безумовно спробую реалізувати цю ідею оскільки живу в квартирі! Дякую
Перед цим постом я краєм вуха чула про це, але мене не зацікавила мікрозелень. Але тепер я безумовно спробую реалізувати цю ідею оскільки живу в квартирі! Дякую
Re: Город на підвіконні
Порадьте який грунт треба використовувати і взагалі з чого почати . Якось так чітко - пункт 1, пункт 2 і т.д.
Re: Город на підвіконні
В мене є невеликий городик біля дому. Чи можна вирощувати мікрозелень в городі ?
Re: Город на підвіконні
Дівчата, а яка думка щодо використання для вирощування мікрозелені ковриків. Останнім часом зявилося багато пропозицій ковриків з різноманітних матеріалів. Зустрічала пропозиції в інтернеті лляних ковриків, кокосових та з синтетичних матеріалів в комбінації з торфом. Хто має досвід використання таких ковриків.