Город на підвіконні
Город на підвіконні
Добрий день. У мене ось яке питання. Живу в квартирі на 5 поверсі, хочу посадити город на підвіконні щоб мати органічну зелень. Але є сумніви. Якщо мої саджанці-цибуля, петрушка, помідори, огірки, мікрозелень... - будуть рости в покупній землі, яка напхана, як мені здається, всілякими добривами і вітамінами, чи не позначиться це на моєму здоров'ї і здоров'ї моєї сім'ї? Чи не шкідлива для людини ця магазинна земля, в якій будуть рости рослини, які ми будемо споживати в їжу?
Re: Город на підвіконні
Город на підвіконні цілком реальна річ, якщо правильно підібрані культури, досить світла і використовується якісний торф'яний субстрат. Не витрачайте гроші даремно - ніколи не купуйте землю. Не слід також псувати хороший продукт добавкою городньої землі. Городня земля не годиться для вирощування рослин в контейнерах:
- вона має погану стрктуру, швидко ущільнюється, закисає або перетворюється в «кирпичь», не пропускає повітря до коріння;
- містить величезну кількість патогенних мікроорганізмів (збудників хвороб рослин), яєць і личинок шкідників; насіння бур'янів.
Якісний торф'яної субстрат виготовлений з верхового і низинного торфу, з добавкою промитого кварцового піску, перліту, вермикуліту або цеоліту, збалансований по кислотності рН і має необхідну кількість поживних елементів у доступній для рослин формі. Запасу поживних елементів вистачає на 2-3 тижні. Далі необхідно вносити підживлення у вигляді мінеральних або органічних добрив.
Рослина споживає поживні елементи з грунту (ми з супермаркету, якщо постараємося то з підвіконня), тому в ньому повинен бути азот, фосфор, калій + мікроелементи ... без цього рослина жити не може. Частина поживних елементів є в торфі, вермикуліті. Відсутня кількість вноситься з мінеральними або органічними добривами. Це стартова заправка. Надалі необхідна підгодівля.
Торф'яні субстрати від надійних виробників абсолютно безпечні. На них у величезних кількостях вирощуються декоративні рослини і продовольчі культури (в країнах Західної Європи щорічно використовується 16-19 млн кубічних метрів субстратів). Торф в екологічному відношенні є найкращим матеріалів для вирощування органічних продуктів в контейнерах
- вона має погану стрктуру, швидко ущільнюється, закисає або перетворюється в «кирпичь», не пропускає повітря до коріння;
- містить величезну кількість патогенних мікроорганізмів (збудників хвороб рослин), яєць і личинок шкідників; насіння бур'янів.
Якісний торф'яної субстрат виготовлений з верхового і низинного торфу, з добавкою промитого кварцового піску, перліту, вермикуліту або цеоліту, збалансований по кислотності рН і має необхідну кількість поживних елементів у доступній для рослин формі. Запасу поживних елементів вистачає на 2-3 тижні. Далі необхідно вносити підживлення у вигляді мінеральних або органічних добрив.
Рослина споживає поживні елементи з грунту (ми з супермаркету, якщо постараємося то з підвіконня), тому в ньому повинен бути азот, фосфор, калій + мікроелементи ... без цього рослина жити не може. Частина поживних елементів є в торфі, вермикуліті. Відсутня кількість вноситься з мінеральними або органічними добривами. Це стартова заправка. Надалі необхідна підгодівля.
Торф'яні субстрати від надійних виробників абсолютно безпечні. На них у величезних кількостях вирощуються декоративні рослини і продовольчі культури (в країнах Західної Європи щорічно використовується 16-19 млн кубічних метрів субстратів). Торф в екологічному відношенні є найкращим матеріалів для вирощування органічних продуктів в контейнерах
Re: Город на підвіконні
Я купила великий мішок субстрату УНІВЕРСАЛЬНИЙ. Чи можна в ньому вирощувати органічну МІКРОЗЕЛЕНЬ.?
-
- Повідомлень: 12
- З нами з: Вів квітня 16, 2019 1:35 am
- Звідки: Жмеринка
Re: Город на підвіконні
А чи можна взагалі вирощувати органічні овочі в торфі? Для вазонів продають лише мінеральні добрива. Згадала. Які взагалі правильні добрива для торфу?
-
- Адміністратор сайту
- Повідомлень: 71
- З нами з: Нед березня 10, 2019 1:25 am
- Звідки: Здолбунів
- Контактна інформація:
Re: Город на підвіконні
На сайті є велика стаття "Торф і торф'яні субстрати в системі органічного землеробства" http://kardash.com.ua/organik_zemlerobstvo_1.htm . Думаю там ви знайдете відповідь на більшість ваших питань.SvitlanaKuchta писав: ↑Вів квітня 16, 2019 1:45 amА чи можна взагалі вирощувати органічні овочі в торфі? Для вазонів продають лише мінеральні добрива. Згадала. Які взагалі правильні добрива для торфу?
Re: Город на підвіконні
Міське сільське господарство це вирощування екологічно чисті продукти харчування в контейнерах
Велика кількість свіжих, здорових фрукти і овочів можна вирощувати органічно і недорого в контейнерах практично в будь-якому місці - на краю автостоянки, вздовж залізничних колій, на задньому ганку, на дахах будинків, в патіо, на пустирі між будинками, або районах, де існує занепокоєння з приводу наявності в ґрунті забруднюючих речовин, в районах, де земля неродюча - тобто майже всюди де є трохи вільного місця, сонце і доступ до води. Для цього потрібна відповідна посудина в якості контейнера, хороший торф'яний субстрат, пачечка насіння і руки , що ростуть з правильного місця. Ви вирощуєте і їсте продукти без хімікатів. Захищаєте своє здоров'я в довгостроковій перспективі.
Натуральні продукти це супер для нас, але більшість людей стримує ціна. Зменшити витрати можна декількома способами. Вирощування власних продуктів це мабуть найкращий крім того це приємна справа. Десь читала, що органічні продукти в даний час це $ 14 мільярдів бізнесу в Сполучених Штатах. НА полицях українських магазинів з'являється також все більше дорогих органічних продуктів. На жаль особисто в мене наявність органічних етикеток не є гарантією і авторитет їх падає так швидко, як зростає кількість, ціна і популярність органічних продуктів. Це починає нагадувати напис "Не містить ГМО" на пляшці з мінеральною водою. На жаль не має гарантії що ви купуєте за завищеною ціною справді органічні продукти. Я як і багато людей зрозуміли це, відповідно до зростання цін на якісне продовольство зростає популярність в містах маленьких контейнерних городів на кожному клаптику вільного простору і навіть на підвіконні.
Мало що може зрівнятися із задоволенням протягнути руку і зірвати та покласти на стіл гарантовано свіжі овочі для обіду прямо з вашого балкону або з двору.
Велика кількість свіжих, здорових фрукти і овочів можна вирощувати органічно і недорого в контейнерах практично в будь-якому місці - на краю автостоянки, вздовж залізничних колій, на задньому ганку, на дахах будинків, в патіо, на пустирі між будинками, або районах, де існує занепокоєння з приводу наявності в ґрунті забруднюючих речовин, в районах, де земля неродюча - тобто майже всюди де є трохи вільного місця, сонце і доступ до води. Для цього потрібна відповідна посудина в якості контейнера, хороший торф'яний субстрат, пачечка насіння і руки , що ростуть з правильного місця. Ви вирощуєте і їсте продукти без хімікатів. Захищаєте своє здоров'я в довгостроковій перспективі.
Натуральні продукти це супер для нас, але більшість людей стримує ціна. Зменшити витрати можна декількома способами. Вирощування власних продуктів це мабуть найкращий крім того це приємна справа. Десь читала, що органічні продукти в даний час це $ 14 мільярдів бізнесу в Сполучених Штатах. НА полицях українських магазинів з'являється також все більше дорогих органічних продуктів. На жаль особисто в мене наявність органічних етикеток не є гарантією і авторитет їх падає так швидко, як зростає кількість, ціна і популярність органічних продуктів. Це починає нагадувати напис "Не містить ГМО" на пляшці з мінеральною водою. На жаль не має гарантії що ви купуєте за завищеною ціною справді органічні продукти. Я як і багато людей зрозуміли це, відповідно до зростання цін на якісне продовольство зростає популярність в містах маленьких контейнерних городів на кожному клаптику вільного простору і навіть на підвіконні.
Мало що може зрівнятися із задоволенням протягнути руку і зірвати та покласти на стіл гарантовано свіжі овочі для обіду прямо з вашого балкону або з двору.
-
- Повідомлень: 11
- З нами з: Пон квітня 01, 2019 9:20 pm
- Звідки: Богородчани, Івано-Франківська обл.
Re: Город на підвіконні
А хто має практику вирощування мікрозелені? Поділіться своїми знаннями. Хочу виростити щось смачненьке та корисне на своєму закритому і світлому балконі. Дякую.
Re: Город на підвіконні
Не тільки паростки з насіння, а також мікрозелень (microgreens) є швидкою продовольчою культурою, яку ми, міські садівники, дуже просто можемо виростити на кухні! Якщо у вас є трохи часу, вільне місце на підвіконні і чуть-чуть садівничого досвіду то виростити смачні та поживні зелені овочі всього за тиждень не складе проблем.
Re: Город на підвіконні
Давайте домовимося що таке мікрозелень (Microgreens)?
Паростки це проросле насіння, з паростками ми їмо повністю проростки і саме насіння. Проростки це як «немовлята» рослинного світу. Мікрозелень є наступним етапом розвитку рослин, коли пророщені насіння розвинули крихітні корінці і свої перші справжні листочки (сім'ядолі). Вони мають ті ж переваги для здоров'я що і паростки, але більшу поживну цінність.
У той час як паростки насіння для проростання замочують і промивають у воді, мікрозелень вирощують в ґрунті. Таким чином, ви можете додатково до вмісту зернятка додати мінерали з грунту, щоб підвищити поживну вартість і смак.
Ця ніжна молоденька зелень є біогенною їжею в найкращому вигляді - використання її життєвої сили, для створення "життєвої сили" для нас ".
Переваги вирощування мікрозелені
Швидке зростання: від "насіння до збору врожаю 'всього за 1-3 тижні в залежності від того, який сорт ви вибираєте.
Ви можете виростити неймовірну кількість рослин в крихітному лотку.
Мінімальна вартість, час і зусилля, необхідні для вирощування органічної зелені.
Ідеальне рішення для міських сімей.
Паростки це проросле насіння, з паростками ми їмо повністю проростки і саме насіння. Проростки це як «немовлята» рослинного світу. Мікрозелень є наступним етапом розвитку рослин, коли пророщені насіння розвинули крихітні корінці і свої перші справжні листочки (сім'ядолі). Вони мають ті ж переваги для здоров'я що і паростки, але більшу поживну цінність.
У той час як паростки насіння для проростання замочують і промивають у воді, мікрозелень вирощують в ґрунті. Таким чином, ви можете додатково до вмісту зернятка додати мінерали з грунту, щоб підвищити поживну вартість і смак.
Ця ніжна молоденька зелень є біогенною їжею в найкращому вигляді - використання її життєвої сили, для створення "життєвої сили" для нас ".
Переваги вирощування мікрозелені
Швидке зростання: від "насіння до збору врожаю 'всього за 1-3 тижні в залежності від того, який сорт ви вибираєте.
Ви можете виростити неймовірну кількість рослин в крихітному лотку.
Мінімальна вартість, час і зусилля, необхідні для вирощування органічної зелені.
Ідеальне рішення для міських сімей.
-
- Повідомлень: 3
- З нами з: П'ят січня 31, 2020 2:03 pm
Re: Город на підвіконні
Я сам мав деяку плутанину щодо різниці між мікрозеленню (або як її називають microgreens) і проростками. Насправді існує кілька дуже важливих відмінностей між цими двома видами зелені, а основною різницею є як обидва типи вирощують.
Пагони насіння пророщують тільки в воді, і, як правило, збирають через два-три дні як насіння "наклюнеться". Вони ростуть без сонячного світла, і тільки зявився корінь і бліде стебло з недорозвиненим листочком. Вони потребують частого промивання, щоб уникнути можливості для зростання шкідливих бактерій, які можуть бути потенційною проблемою для здоровя. Всі частини відростка можна вживати в їжу, в тому числі коріння і саме насіння.
Мікрозелень вирощують в грунті або іншому субстраті вирощування, вона вимагає сонячного світла (або штучного світла) щоб рости, процес займає від одного до двох тижнів для росту до товарного вигляду. Зелень слід зрізати над грунтом при збиранні, а коріння не йде в їжу. Сонячне світло і циркуляція повітря при вирощуванні значно зменшують можливості для розвитку бактерій і цвілі , забезпечуючи більш безпечний варіант, ніж проростків.
Обидва види паростки і мікрозелень дуже поживні і містять багато вітамінів і мінералів, які чудово підходять для нашого здоров'я. Обидва також чудові способи, щоб отримати свіжі овочі в свій раціон круглий рік, і навіть якщо у вас в квартирі є обмежений простір для вирощування повірте ви можете виростити достатньо для сімї!
Пагони насіння пророщують тільки в воді, і, як правило, збирають через два-три дні як насіння "наклюнеться". Вони ростуть без сонячного світла, і тільки зявився корінь і бліде стебло з недорозвиненим листочком. Вони потребують частого промивання, щоб уникнути можливості для зростання шкідливих бактерій, які можуть бути потенційною проблемою для здоровя. Всі частини відростка можна вживати в їжу, в тому числі коріння і саме насіння.
Мікрозелень вирощують в грунті або іншому субстраті вирощування, вона вимагає сонячного світла (або штучного світла) щоб рости, процес займає від одного до двох тижнів для росту до товарного вигляду. Зелень слід зрізати над грунтом при збиранні, а коріння не йде в їжу. Сонячне світло і циркуляція повітря при вирощуванні значно зменшують можливості для розвитку бактерій і цвілі , забезпечуючи більш безпечний варіант, ніж проростків.
Обидва види паростки і мікрозелень дуже поживні і містять багато вітамінів і мінералів, які чудово підходять для нашого здоров'я. Обидва також чудові способи, щоб отримати свіжі овочі в свій раціон круглий рік, і навіть якщо у вас в квартирі є обмежений простір для вирощування повірте ви можете виростити достатньо для сімї!